Φροντίδα Κοσμήματος


Με την κατάλληλη φροντίδα, ένα κόσμημα μας είναι γραφτό να διαρκέσει μια ζωή.
Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές να δώσουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα κοσμήματα σας!

Φροντίστε τα  κοσμήματα σας, tips για μεγάλη διάρκεια ζωής: 
1. Κρατήστε το κόσμημα σας μακριά, όσο γίνεται από: 
    -Νερό, λοσιόν, αρώματα, ή άλλες δραστικές χημικές ουσίες 
    -ΠΟΤΕ μην φοράτε κοσμήματα στην πισίνα ή τη θάλασσα 
    -Όταν δεν φοράτε το κόσμημα σας, καλό είναι να τα τοποθετήσετε στο κουτί ή στο πουγκί του.
2. Μπορείτε να καθαρίσετε (αν είναι απαραίτητο) τα χειροποίητα κοσμήματα σας με ζεστό νερό & υγρό σαπούνι για τα χέρια και να τα ξεπλύνετε κάτω από το νεροχύτη, τέλος σκουπίστε τα με ένα μαλακό πανάκι μέχρι να στεγνώσουν. ΠΟΤΕ μην χρησιμοποιήσετε καθαριστικό για ασημένια κοσμήματα- έχει ένα ήπιο οξύ που θα καταστρέψει τα  κοσμήματα σας & θα αφαιρέσει το φινίρισμα του σε δευτερόλεπτα! 
3. Τα κοσμήματα σας είναι καλύτερο να τα φοράτε σε συγκεκριμένες περιστάσεις (πχ: σε κάποια σας έξοδο) - Αν είστε τύπος που λέει «Εγώ ποτέ δεν τα βγάζω από πάνω μου και τα φοράω καθημερινά" - τα κοσμήματα σας δεν θα διαρκέσουν για μεγάλο διάστημα, σε σχέση με κάποιον που τα φοράει αραιά και πού. Συχνά μας αρέσει να παρομοιάζουμε τα κοσμήματα με ρούχα πχ. Όταν κάποιος φοράει το ίδιο πουκάμισο κάθε μέρα, δεν μπορούμε να περιμένουμε να διαρκέσει το ίδιο διάστημα με κάποιον που φοράει το ίδιο πουκάμισο μόνο μία φορά την εβδομάδα. 
4. Τα κοσμήματα μας καλό είναι όταν κάνουμε δουλειές για το σπίτι, γυμναστική, όταν κολυμπάμε, όταν κάνουμε ντουζ ή όταν κοιμόμαστε να τα αφαιρούμε από πάνω μας. Τα καθαριστικά, ο ιδρώτας, το νερό, η θάλασσα, τα αντηλιακά, αρώματα, λοσιόν για τα χέρια οξειδώνουν τα μέταλλα κ αφαιρούν την επιχρύσωση από ένα κόσμημα.   

5. Αν με τον καιρό, το κόσμημα σας έχει χάσει την λάμψη του ή την επιμετάλλωση του -μην στεναχωριέστε- μπορείτε να μας το φέρετε και να σας ανανεώσουμε /φρεσκάρουμε ξανά το αγαπημένο σας κόσμημα και πάλι. Αν δεν μπορείτε να έρθετε σε μας (είστε μακριά) μπορείτε να μας το ταχυδρομήσετε (μετά από μεταξύ μας συνεννόηση) στην παρακάτω διεύθυνση:

καταστημα “FISHBONE DESIGN”

Απόλλωνος 31, Πλάκα Αθήνα, 10556, τηλ. 2111157922